NORM / LSA decontaminatie

Innovatief, kwalitatief én snel reinigen van LSA-/NORM-besmetting

Cleanstream verzorgt via innovatieve reinigingsmethoden de decontaminatie van radioactief besmet equipment en tubulars uit onder andere de olie-, gas- en geothermische industrie. De methoden geschieden volgens LSA- en NORM-voorschriften en zijn veilig voor mens en dier. Om de kwaliteit te waarborgen, investeren we veel in nieuwe methodieken en zal de decontaminatie en uiteindelijke vrijgave altijd door onze eigen stralingsdeskundigen (op RPE- en RPO-niveau) worden uitgevoerd.

Schadevrij reinigen

De stralingsdeskundigen zijn ervaren werknemers met ruime kennis van decontamineren. Met hun kunde en ervaring hebben we eigen inventieve reinigingsmethoden opgesteld. Op deze manier zorgen we ervoor dat materialen tijdens het reinigen niet beschadigen. Tevens houden we ons bezig met het demonteren en decontamineren van besmet materiaal afkomstig uit oude, opgeruimde olie- en gasputten, zodat het metaal kan worden gerecycled voor hergebruik.

Snel en kostenbesparend

Het uitvoeren van demontage en decontaminatie door onze eigen stralingsdeskundigen brengt meer voordelen met zich mee. Omdat alle werkzaamheden in eigen beheer en op ons eigen terrein van 20.000 m2 in Ter Apel worden verricht, zijn de communicatielijnen en de turnaround time kort. Dat maakt het mogelijk om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren voor onze opdrachtgevers.

Daarom Cleanstream:

  • Snel en kostenbesparend
  • Veilig en groen
  • Schadevrij reinigen
  • Kwaliteitsgericht 

De wereld is aan het veranderen. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, zijn we ons continue aan het verbeteren. Together we embrace change!

NORM-/ LSA-besmette materialen zijn er in drie soorten:

  • Vrijgesteld
  • Meldingsplichtig
  • Vergunningsplichtig

 

Cleanstream heeft vergunningen om alle soorten NORM-/LSA-besmette materialen te reinigen. Gereinigde objecten worden middels een certificaat vrijgegeven. U kunt dus laten zien dat uw materiaal in overeenstemming met de wet- en regelgeving is schoongemaakt.

Cleanstream, where green and clean come together!